Δοκιμάστε αυτούς τους απλούς και εύκολους τρόπους για να ενισχύσετε την ενυδάτωση σας..

Είναι πολύ εύκολο να αφυδατωθείτε το καλοκαίρι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας. Η αυξημένη θερμοκρασία το καλοκαίρι μας κάνει να χάνουμε σημαντική ποσότητα υγρών μέσω του δέρματός μας με τη μορφή ιδρώτα. Δεδομένου ότι πρέπει να αντικαταστήσουμε το υγρό που χάνεται με τον ιδρώτα, οι ανάγκες ενυδάτωσης τείνουν να είναι υψηλότερες σε σχέση με τη θερμοκρασία του χειμώνα. Μία έρευνα που έγινε το 2004 πρότεινε ότι οι άνδρες πρέπει να πίνουν τους καλοκαιρινούς μήνες 3,7 λίτρα την ημέρα και οι γυναίκες περίπου 2,7 λίτρα την ημέρα. Αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Ο ζεστός ή υγρός καιρός μπορεί να απαιτήσει πρόσθετη πρόσληψη υγρών. Είναι σημαντικό να είμαστε ενυδατωμένοι για αρκετούς λόγους, όπως η σταθερότητα της θερμοκρασίας του σώματος, η κανονικότητα του εντέρου, ο μειωμένος κίνδυνος πέτρας στα νεφρά και το φιλτράρισμα αποβλήτων, είναι μερικοί από τους λόγους που πρέπει να είμαστε ενυδατωμένοι. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να ενυδατωθείτε:

Αγοράστε ένα καινούργιο παγούρι νερού

Με τον ίδιο τρόπο που ένα μπλουζάκι μπορεί να σας παρακινήσει να πηγαίνετε βόλτες, έτσι και ένα παγούρι νερού μπορεί να σας παρακινήσει να πίνετε νερό πιο συχνά και να μετράτε και πόσο έχετε καταναλώσει σε λίτρα μέσα την ημέρα. Επίσης, μπορείτε να το έχετε μαζί σας όπου πηγαίνετε.

Παρακολουθήστε την πρόσληψη νερού

Μερικά από αυτά τα παγούρια νερού έχουν μεζούρες για να μετράτε πόσο νερό έχετε καταναλώσει. Επίσης, μπορείτε με μία εφαρμογή στο κινητό σας να μετράτε τα λίτρα και να σας υπενθυμίσει ότι πρέπει να πίνετε νερό. Ακόμα και με ένα έξυπνο ρολόι (smartwatch) μπορούμε να μετράμε τα λίτρα των υγρών που έχουμε καταναλώσει..

Πίνετε νερό με καλύτερη γεύση

Αν και ζω στην Ξάνθη η οποία έχει καλό νερό βρύσης, προτιμώ τη γεύση νερού που έχει περάσει από το φίλτρο που έχω στο σπίτι. Οπότε. ένα φίλτρο θα σας δώσει άλλη γεύση. Επίσης, μπορείτε να βάλετε μια φέτα λεμόνι,, ή ακόμα και φράουλες, αγγουράκια σε φέτες, μέντα και ότι άλλο θέλετε εσείς που θα αρέσει στη γεύση σας, αλλά και θα σας φαίνεται πιο ενδιαφέρον στο να πίνετε νερό.

Φρούτα και λαχανικά

Πολλά νόστιμα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά περιέχουν νερό. Κάποια από αυτά είναι το καρπούζι, τα αγγουράκια, τα σταφύλια τα οποία διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Μπορούμε να τα συνδυάσουμε με μία φέτα τυρί και να έχουμε ένα δροσιστικό γεύμα τώρα το καλοκαίρι. Οπότε, καταναλώνουμε αρκετά φρούτα και λαχανικά που περιέχουν νερό ώστε να μείνουμε ενυδατωμένοι.

Το χρώμα των ούρων

Το να παρακολουθείτε το χρώμα των ούρων σας μπορεί να σας βοηθήσει στο πόσο ενυδατωμένοι είστε. Εάν κάποιος ουρεί κάθε δύο ώρες και τα ούρα έχουν ανοιχτό χρώμα λεμονάδας, πιθανότατα πίνει αρκετό νερό. Εάν όμως το χρώμα είναι πιο σκούρο ή δεν ουρεί συχνά πιθανότατα θα καταναλώνει λιγότερο νερό.

Νερό καρύδας

Γεμάτο με ηλεκτρολύτες το νερό καρύδας μπορεί να είναι αναζωογονητικό τις ζεστές μέρες. Μια σημαντική προειδοποίηση, θα πρέπει να επιμείνετε στο απλό νερό καρύδας το οποίο δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη. Σε αντίθεση με το νερό περιέχει θερμίδες.


Προσοχή όμως σε κάτι. Δεν πρέπει να πίνουμε αρκετό καφέ και αλκοολούχα ποτά γιατί είναι διουρητικά. Νομίζουμε ότι ένας παγωμένος καφές ή ένα παγωμένο ποτό θα μας ενυδατώσει ή θα μας δροσίσει. Δεν κάνει τίποτα από τα δυο. Οπότε. με μέτρο ο καφές και το ποτό και αν πιούμε καλό είναι να έχουμε ένα ποτήρι νερό δίπλα μας...