Θερμόμετρα ονομάζονται γενικά τα όργανα μέτρησης της θερμοκρασίας των διαφόρων σωμάτων. Το  θερμόμετρο  που χρησιμοποιούμαι εμείς όμως είναι συσκευή μέτρησης θερμοκρασίας ή παρακολούθησης θερμοκρασιακών αλλαγών του ανθρώπινου σώματος. Υπάρχουν διάφορα είδη ιατρικού θερμομέτρου, αναλόγως του τρόπου χρήσης τους καθώς και των αρχών λειτουργίας στις οποίες βασίζονται.

Η ανάγκη για ακριβή και αξιόπιστη μέτρηση της θερμοκρασίας του σώματος είναι συχνή και σε αρκετές περιπτώσεις καθημερινή, επομένως είναι σημαντικό να επιλέξετε τα κατάλληλα  θερμόμετρα. Στην αγορά διατίθενται ποικίλες συσκευές, όπως θερμόμετρα λέιζερ, υπερύθρων, αυτιού ή μετώπου που μπορούν να παρέχουν μετρήσεις με άνεση και ασφάλεια. Από τα απλά θερμόμετρα πυρετού μέχρι τις πιο προηγμένες ηλεκτρονικές συσκευές μέτρησης θερμοκρασίας εξ αποστάσεως, προσφέρουμε μια επισκόπηση των κορυφαίων επιλογών που θα σας προσφέρουν αξιόπιστα αποτελέσματα.

1.  Yδραργυρικό θερμόμετρο

Το  υδραργυρικό θερμόμετρο  αποτελείται από ένα μακρύ και λεπτό τελείως κλειστό υάλινο σωλήνα, στο ένα άκρο του οποίου υπάρχει μια πλάτυνση, εν είδει μικρού δοχείου, στην οποία περιέχεται ο υδράργυρος. Το θερμόμετρο υδραργύρου είναι ιδιαίτερα ακριβές, αλλά δεν είναι κατάλληλο για τη μέτρηση θερμοκρασιών κάτω των -38,83ο C, επειδή σε αυτή τη θερμοκρασία ο υδράργυρος στερεοποιείται.  Επίσης είναι το πιο ακριβές αλλα δυστυχώς έχουν καταργηθεί και δεν υπάρχουν στο εμπόριο. Κάτι παρόμοιο είναι τα πρισματικά θερμόμετρα που είναι αρκετά αξιόπιστα.

2.Θερμόμετρο Υπερύθρων 

Το ψηφιακό θερμόμετρο υπερύθρων αποτελεί μια εξαιρετικά εύχρηστη και ταχεία λύση για την ακριβή μέτρηση της θερμοκρασίας του σώματος, αλλά και τις θερμοκρασίες αντικειμένων και περιβάλλοντος. Επωφελείται από την τεχνολογία υπερύθρων, επιτρέποντας γρήγορες και ακριβείς μετρήσεις ανέπαφα. Με τον τρόπο αυτό, αποτρέπεται και η μετάδοση παθογόνων ουσιών. Οι περισσότερες συσκευές διαθέτουν φωτιζόμενη οθόνη LCD με ένδειξη της θερμοκρασίας σε βαθμούς Κελσίου και Φαρενάιτ, με χρωματική κωδικοποίηση για την εύκολη αναγνώριση των επιπέδων θερμοκρασίας. Είναι κατάλληλο για χρήση στο σπίτι, το παιδιατρείο, την κλινική, ακόμα και σε παιδικούς σταθμούς, προσφέροντας γρήγορη, ασφαλή και ακριβή μέτρηση χωρίς την ανάγκη για επαφή με τον ασθενή.

3.Ψηφιακό Θερμόμετρο

Το  ψηφιακό θερμόμετρο αποτελεί μια αξιόπιστη, εύχρηστη και ακριβή επιλογή για τη μέτρηση της θερμοκρασίας.  Το ψηφιακό θερμόμετρο προσφέρει πιστοποιημένη ακρίβεια και ασφάλεια κατά τη μέτρηση της θερμοκρασίας με τη χρήση υπερύθρων τεχνολογίας. Υπάρχουν μοντέλα που είναι κατάλληλα για μετρήσεις θερμοκρασίας στο στόμα, τον πρωκτό και τον υπό-βραχίονα. να από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι ο εξαιρετικά ευαίσθητος αισθητήρας θερμοκρασίας, ο οποίος εγγυάται ακριβείς ψηφιακές μετρήσεις και ακριβή αποτελέσματα.

4.Βρεφικά Θερμόμετρα

Το ψηφιακό θερμόμετρο υπερύθρων για μωρά προσφέρει τη δυνατότητα ακριβούς μέτρησης της θερμοκρασίας χωρίς την παραμικρή ενόχληση ή θόρυβο. Ειδικά σχεδιασμένο για νεογέννητα και μωρά, αποτελεί ιδανική επιλογή για την ανέπαφη παρακολούθηση της θερμοκρασίας τους. Το θερμόμετρο δεν είναι κατάλληλο μόνο για τη μέτρηση της θερμοκρασίας του σώματος, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη γρήγορη και υγιεινή μέτρηση της θερμοκρασίας άλλων επιφανειών, όπως της βρεφικής τροφής ή του νερού του μπάνιου. Επιπλέον, η οθόνη LCD παρέχει πληροφορίες για τη θερμοκρασία δωματίου. Μέσω της λειτουργίας μνήμης, μπορείτε να δείτε εύκολα την πορεία της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου χρονικού διαστήματος – είναι δυνατή η αποθήκευση των αποτελεσμάτων έως και 25 μετρήσεων. Στην αθόρυβη λειτουργία, όλες οι ηχητικές ειδοποιήσεις της συσκευής είναι απενεργοποιημένες.

5.Θερμόμετρο Μετώπου

Το ψηφιακό θερμόμετρο μετώπου είναι η απόλυτα βολική λύση για τη μέτρηση της θερμοκρασίας παιδιών και ενηλίκων με ευκολία, ταχύτητα και αξιοπιστία, δίχως καμία ανάγκη για επαφή με το σώμα. Χρησιμοποιεί υπέρυθρες ακτίνες για την ασφαλή και ακριβή μέτρηση της θερμοκρασίας του σώματος από το μέτωπο, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ακρίβεια του αποτελέσματος.  Με εξαιρετικά ακριβή αισθητήρα υψηλής ποιότητας, αυτή η μέθοδος διευκολύνει τη μέτρηση της θερμοκρασίας, ιδίως σε παιδιά ή ενήλικες που είναι δυσαρεστημένοι με την παραδοσιακή μέθοδο μέτρησης μέσω του στόματος ή του αυτιού. 

Όσο για το ποιο από τα 5 θερμόμετρα θα επιλέξετε αυτό είναι στην κρίση του καθενός. Η επιλογή ενός θερμόμετρου εξαρτάται από της ανάγκες του καθενός. Στο κατάστημα μας  Healthcare-365  θα βρείτε θερμόμετρα όλων των ειδών για ασφαλή και ακριβή μέτρηση της θερμοκρασίας.