Το δέρμα στα χέρια είναι διαφορετικό

Αν θεωρείς πως η κρέμα προσώπου σου είναι ικανή να φροντίσει την επιδερμίδα των χεριών σου μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξεις γνώμη!

Το δέρμα στα χέρια είναι διαφορετικό από το πρόσωπο και το υπόλοιπο σώμα. Στην πραγματικότητα το δέρμα στο πίσω μέρος των χεριών είναι διαφορετικό από το δέρμα στις παλάμες.

Το δέρμα στο πίσω μέρος των χεριών σας είναι πιο λεπτό, με λιγότερους αδένες λιπαρότητας σε σύγκριση με τις παλάμες μας όπου είναι πιο παχύ. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα στο πίσω μέρος των χεριών μπορεί να στεγνώσει πιο γρήγορα και επίσης εκτίθεται περισσότερο στο ηλιακό φως από ότι το δέρμα στις παλάμες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρειάζεστε μία  κρέμα χεριών ειδικά σχεδιασμένη για χρήση στα χέρια, όπου θα προστατευτούν από το ηλιακό φως, τα νερά, το κρύο κλπ.


Τα χέρια σας είναι εκτεθειμένα σε πολλά

Αυτό είναι κάτι που ίσως γνωρίζετε, αλλά σκεφτείτε όλα όσα κάνουν τα χέρια σας στην καθημερινοτητά σας. Από το πρωί που θα ξυπνήσετε μέχρι το βράδυ που θα κοιμηθείτε τα χέρια σας εργάζονται και έρχονται σε επαφή με πάρα πολλά πράγματα. Αυτό μπορεί να είναι απο το ξεφλούδισμα μίας πατάτας μέχρι να επισκευάσουν μια μηχανή. 

Αυτές οι δραστηριότητες – εργασίες εκθέτουν τα χέρια μας στο νερό, στα λάδια ακόμα και σε κάποιες χημικές ουσίες. Εάν κάνετε αυτές τις δραστηριότητες χωρίς γάντια ή αλλή προστασία, τα χέρια σας θα πάρουν το μεγαλύτερο βάρος και θα αρχίσουν να εμφανίζονται ως σκασμένο δέρμα ή με εξανθήματα και κηλίδες. Η κρέμα χεριών θα φροντίσει τη ζημιά και θα αποτρέψει την υπερβολική ξυρότητα διατηρώντας τα χέρια σας απαλά και ενυδατωμένα.


Τα χέρια μας γερνούν γρήγορα

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ανθρώπους να λένε ότι τα χέρια σας δεν κρύβουν την ηλικία σας  και έχουν δίκιο σε αυτό. Το γεγονός είναι ότι το δέρμα στα χέρια γερνά τόσο γρήγορα όσο και το δέρμα στο πρόσωπο. Ωστόσο το πρόσωπο τραβάει πολλή προσοχή από νεαρή ηλικία, πράγμα που σημαίνει ότι προστατεύεται καλύτερα και μπορεί να αναβάλει τα ορατά σημάδια γήρανσης για μεγαλύτερο διάστημα.

Από την άλλη πλευρά τα χέρια μας δεν τυγχάνουν τέτοιας ειδικής μεταχείρισης και αφήνονται στα στοιχεία, πράγμα που σημαίνει ότι αρχίζουν να δείχνουν λεπτές γραμμές, τραχύ δέρμα και καφέ κηλίδες νωρίτερα από το πρόσωπό σας. Τα χέρια είναι επίσης εκτεθειμένα σε πολύ περισσότερα από ό,τι το πρόσωπο και όταν αναλογιστεί κανείς πόσο λεπτό είναι το δέρμα στο πίσω μέρος των χεριών, καταλαβαίνεις γιατί μια  κρέμα χεριών είναι απαραίτητη.


Απολυμαντικά και σαπούνι στεγνώνουν το δέρμα σας

Στον κόσμο που ζούμε αυτή τη στιγμή, τα σαπούνια και τα απολυμαντικά έχουν γίνει βασικοί πυλώνες της καθημερινότητάς μας και μας συμβουλεύουμε να καθαρίζουμε συχνά τα χέρια μας με οποιοδήποτε από αυτά. Υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν μπορούμε να αποφύγουμε να τα χρησιμοποιούμε πολλές φορές την ημέρα, αλλά αυτό επηρεάζει το δέρμα των χεριών μας. Το σαπούνι αφαιρεί το δέρμα μας από τα φυσικά του έλαια κάθε φορά που πλένουμε. Τα απολυμαντικά περιέχουν υψηλό ποσοστό αλκοόλ που ξηραίνει εξαιρετικά το δέρμα μας, ειδικά όταν το δέρμα είναι πιο λεπτό. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να έχετε ήδη παρατηρήσει, και με τον χειμώνα που έρχεται, μπορεί να οδηγήσει σε  σκάσιμο του δέρματος. Η κρέμα χεριών είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να αναιρέσετε τη ζημιά που προκαλούν τα σαπούνια και τα απολυμαντικά και να διατηρήσετε το δέρμα ασφαλές και λείο. 


Είναι μια στιγμή αυτοφροντίδας 

Το καλό μέρος της κρέμας χεριών είναι ότι έρχεται σε ένα εύχρηστο σωληνάριο που μπορείτε εύκολα να το μεταφέρετε παντού μαζί σας. Αυτό σημαίνει ότι είναι πάντα προσβάσιμο όποτε χρειάζεστε μια στιγμή αυτοφροντίδας. Απλώς βάλτε λίγη κρέμα στα χέρια σας και κάντε της ένα καλό μασάζ. Αυτό θα νιώσει απίστευτα θεραπευτικό και θα χαλαρώσει το μυαλό σας καθώς και το σώμα σας. Εάν έχετε μια κρέμα χεριών με αναζωογονητικό άρωμα, προσθέτει στην αρωματοθεραπεία που καταπραΰνει τα νεύρα σας. Μια κρέμα χεριών στο γραφείο σας θα σας βοηθήσει να κάνετε ένα γρήγορο διάλειμμα από την εργασία σας και θα σας βοηθήσει να επιστρέψετε με ανανεωμένο σθένος και καθαρότερο μυαλό. Ενώ ο βασικός σκοπός της κρέμας χεριών είναι η ενυδάτωση, σήμερα υπάρχουν κρέμες χεριών που αντιμετωπίζουν επίσης πολλά άλλα προβλήματα, όπως η μελάγχρωση και το σκάσιμο. Επιλέξτε μια κρέμα χεριών που απορροφάται αμέσως στο δέρμα σας και δεν αφήνει λιπαρά υπολείμματα ή στρώματα στην επιφάνεια.