Παιδικές Πάνες Βambo Nature  

Από την ίδρυση της η Bambo Nature ξεκίνησε ένα ταξίδι για να προσφέρει στους γονείς σε όλο τον κόσμο τα προϊόντα με την καλύτερη φροντίδα για το δέρμα των μωρών και των παιδιών που ταυτόχρονα είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Ήταν η πρώτη μάρκα που πιστοποίησε της βρεφικές πάνες με το ευυπόληπτο οικολογικό σήμα της Νordic Swan πριν από 25 χρόνια. Με υπερηφάνεια μπορούνε να πούνε πώς το χνούδι στις βρεφικές τους πάνες  είναι πλέον εντελώς χωρίς χλώριο.

Bambo Nature φιλικά προς το δέρμα...

Μία βρεφική  πάνα αποτελείται από πολλά διαφορετικά συστατικά και χαρακτηριστικά. Ένα από αυτά τα συστατικά είναι το χνούδι από χαρτοπολτό. Το χνούδι από χαρτοπολτό είναι ένα φυτικό υλικό που μοιάζει με βαμβάκι ( ίνες κυτταρίνης ) που δημιουργεί την απαλή γέμιση στις πάνες. Τοποθετείται στον απορροφητικό πυρήνα όπου απορροφά υγρό για να διατηρεί το δέρμα του παιδιού σας στεγνό. Για να διασφαλιστεί ότι το χνούδι απορροφά το υγρό γρήγορα και αποτελεσματικά, υποβάλλεται σε επεξεργασία μέσω μιας χημικής διαδικασίας που ονομάζεται είτε ECF (Elemental Chlorine Free – Χωρίς στοιχεία χλωρίου) είτε TCF (Totally Chlorine Free- Εντελώς χωρίς χλώριο η οποία γίνεται με σκοπό το υλικό να αποκτήσει τα καθαρά, λευκά και φωτεινά χαρακτηριστικά του. 

Σήμερα, το ECF είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη διαδικασία για την επεξεργασία του χαρτοπολτού στον κλάδο των βρεφικών πανών. Αλλά για να κάνουνε τα προϊόντα τους ακόμη πιο φιλικά προς το περιβάλλον και καθώς βλέπουνε μια αύξηση της ζήτησης για πλήρη απαλλαγή από χλώριο, επιλέξανε να στραφούμε στο TCF. Ως εκ τούτου, από τον Μάρτιο του 2021 όλες οι πάνες μωρών τους δεν θα εγκρίνονται μόνο από το Nordic Swan Ecolabel και το FSC ® (Forest Stewardship Council- Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών), θα κατασκευάζονται επίσης με χνούδι από χαρτοπολτό χωρίς χλώριο. 

Ένα συνεχές ταξίδι...

Το να σκέφτονται και να ενεργούνε υπεύθυνα ήταν πάντα μέρος του DNA της  Bambo Nature. Προσφέροντας ασφαλή και φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα, ενώ ταυτόχρονα φροντίζουνε την φύση είναι μερικές από τις κορυφαίες προτεραιότητές τουσ, που βελτιστοποιεί συνεχώς τα προϊόντα και τις μεθόδους παραγωγής τους για να δημιουργήσουνε ένα καλύτερο αύριο. Οι πάνες τους είναι πιστοποιημένες με μεγάλο αριθμό οικολογικών ετικετών και κατασκευάζονται σε ενεργειακά βελτιστοποιημένες μηχανές με ελάχιστη συνολική κατανάλωση ενέργειας. Για παράδειγμα, το 100% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας καλύπτεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το χνούδι από χαρτοπολτό προέρχεται από πιστοποιημένα με FSC ™ (Forest Stewardship Council- Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών) δάση της Σουηδίας . 

Προσπαθούνε πάντα να δημιουργήσουνε ένα καλύτερο αύριο και η εφαρμογή του εντελώς απαλλαγμένου από χλώριο χνουδιού από χαρτοπολτό στις βρεφικές πάνες τους, είναι το φυσικό βήμα στο συνεχές ταξίδι τους για να γίνουνε ακόμη πιο φιλικοί προς το περιβάλλον και να σας προσφέρουνε ακόμη καλύτερα προϊόντα για τα παιδιά σας.