Τι είναι η πρόληψη λοιμώξεων; 

Η πρόληψη λοιμώξεων είναι η ενεργός διαδικασία πρόληψης της εξάπλωσης λοιμώξεων και της μικροβιακής αντοχής, γνωστή και ως έλεγχος μολυσματικών ασθενειών. Η πρόληψη των λοιμώξεων και η υγιεινή πάνε χέρι-χέρι ως δύο από τους βασικούς πυλώνες για την πρόληψη της εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών. Η βασική προφύλαξη για να αποφύγουμε μία λοίμωξη είναι η σωστή  Υγιεινή των  χεριών ( νερό και σαπούνι). Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα προϊόντα τα οποία είναι καλό να υπάρχουν στο σπίτι μας, καθώς μας βοηθούν να αποφύγουμε τις λοιμώξεις.

Γιατί είναι σημαντική η σωστή υγιεινή των χεριών;

Η ανεπαρκής υγιεινή των χεριών είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών, ενώ η καλή υγιεινή των χεριών είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την πρόληψη της εξάπλωσης μικροβίων. Μια ολιστική προσέγγιση για την υγιεινή των χεριών περιλαμβάνει μια δομημένη προσέγγιση για τις πράξεις του πλυσίματος, της απολύμανσης και του στεγνώματος των χεριών καθώς και για τη φροντίδα του δέρματος και των νυχιών. Εάν αντιμετωπίσετε γρίπη, κρυολόγημα, βήχα, τρέχοντας μύτη ή διάρροια στο περιβάλλον σας, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην υγιεινή των χεριών. Επιπλέον η σωστή υγιεινή των χεριών είναι ουσιαστικό μέρος της καλής προσωπικής υγιεινής. Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η υγιεινή των χεριών είναι σημαντική και οι περισσότεροι θέλουν να τηρούν τα υψηλά πρότυπα υγιεινής των χεριών, αλλά λίγοι άνθρωποι πραγματικά συμμορφώνονται. Οι λόγοι ποικίλλουν. Μερικοί άνθρωποι ξεχνούν είτε επειδή δεν είναι συνήθεια είτε είναι πολύ απασχολημένοι είτε επειδή δεν υπάρχουν αρκετά μέρη για πλύσιμο ή απολύμανση. Δεδομένου ότι τα παθογόνα και τα μικρόβια στα χέρια δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι, η υγιεινή είναι μια δύσκολη περιοχή που ρυθμίζεται. Η δημιουργία συνήθειας και κουλτούρας για την υγιεινή των χεριών είναι απαραίτητη.

Εφαρμόστε τη σωστή υγιεινή των χεριών ειδικά μετά την επαφή με τον ασθενή ή τη χρήση του μπάνιου

  • Πλύνετε/απολυμάνετε τα χέρια σας όταν φτάσετε από έξω.
  • Πλύνετε/απολυμάνετε τα χέρια σας πριν από τη συμμετοχή σας στα γεύματα.
  • Πλένετε/απολυμάνετε τα χέρια σας όταν είστε στο μπάνιο.
  • Πλένετε/απολυμάνετε τα χέρια σας πριν και μετά την επαφή με τον ασθενή στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Προϊόντα πρόληψης λοιμώξεων

Η πρόληψη των λοιμώξεων ξεκινά με τα σωστά προϊόντα για να προφυλάξουμε πρώτα τους εαυτούς μας και μετά τους γύρω μαςΔείτε μερικά από τα προϊόντα μας όπως: προστατευτική ένδυσηστολέςγάντιαxειρουργικές μάσκεςαντισηπτικάπροϊόντα περιποίησης δέρματος και διαχείριση απορριμμάτων.